Saturday, July 6, 2013

Status baru

Almost 3 minggu dah bertukar status dari zaman anak dara kepada menjadi bini orang.
Hmmm..apa yang boleh dikatakan ..ada yang bertukar ada yang tak bertukar.yela..sebelum ni asyik makan sorang je takyah pikir &pasal orang lain.ni nak makan kene pikir sal laki jugak.kebulur lak orang tua tu nanti kan..huhuhu..

Lagi nak buat ape2 sebelum ni xyah pikir sape nak larang kan ( yang xmelanggar normal2 kehidupan la). Tapi ni dah ada encik laki..hmmmm..heeeeee...kene bagitau dulu.hoha.

Tapi rase lagi better la kot ada laki ni sebab rase macam secure,ada perlindungan,ada orang tolong bebelkan bila buat mende pelik2.maklumla family nun jauh kat kampung terengganu.sobs3..

Macam nak buat summary skit la pasal kami berdua ni..thehehehehe..
Alkisahnya..

My hubby pon orang terengganu jugak.selang 2 kampung je pon..hehe.lagi 1 kami ni dah kenal time zaman sekolah lagi.hubby cakap dulu dia datang kelas kita sebab nak usha kita..woha.ntah ye tah idak.dah abis sekolah baru dia mitak kita jadi 'gewe' dia tapikan kita ni bo layan pon.main2 kan dia ada la.huha.bukan main2 sampai hancur hati dia la tapi layan gitu2 je.macam kawan.lagipun kita takdela kenal sangat dia masatu even masa sekolah pon.dia lain kelas ngan kita.lagipun dia budak atlet sekolah.memang harus la jarang ada kat sekolah.selalu je pegi sana sini ngan sukan dia.kita ni bukan budak sukan.sebab tu kita ni masa sekolah comey je tau sebab jarang bersukan tapi kita kita atlit sekolah jugak .kita wakil sekolah dalam persatuan silat .ngeh3.*nak bagitau jugak kita ni aktif dalam silat dulu*
Masa berlalu ..tapi kita ngan hubby takde pon contact each other walaupun ada add dia dalam fb kita.mungkin masa tu dia ngah bahagia kot.kita pon bahagia ngan kehidupan kita masa tu.lalala..

Tapi nak ditakdirkan tuhan..dah jodoh kami ..akhir bulan 2 tahun lepas ,24/2/2012.. dia contact kita balik.tu pon dia pm kita kat fb.mula2 tu kita macam nak buat xnak layan je tapikan kita TERcontact jugak dia..heee..then..bermula la hari2 bahagia kami (konon je la ni).
Ada masa kami bahagia..ada masa kami gaduh2 manja..besela tu kan..hidup ni ada pasang surutnya kan.
Kat hampir setahun gak la..kami pun decide nak sambung hubungan kami keperingkat lebih serius.(ceewahhh)
29/3/2013 kami ikat tali (rafia) pertunangan.selamat la kita menjadi tunangan dia selama 2 bulan 15 hari.
*kita dah lupa bila family dia datang merisik..konon2 je datang merisik lalalala..*

Jadinya selepas 2 bulan 15 hari tu yakni bersamaan 14/6/2013 kami sah menjadi laki bini dan jugak kita jugak dah mencecah umur suku abad pada hari itu..hehehe..pandaikan kita cari tarikh wedding kita kan..lalalala..

Jadimakanya.
Sebab itula dah 3 minggu kami bertukar alam dari bujang kepada alam kawin2.lalala.

Semoga ikatan yang kami bina ni berkekalan hingga ke syurga..ke anak cucu cicit kemana2 sahaja.
Kepada kamu kasayangan kami yang bernama Mohammad Faieszuddin Azmi..kami sayang kamu ketat2..<3 =p

P/s: antara pic kenangan yang buat kita rase cam sesak nafas gak sebab sume last minit.

1-yg goodie bag tu kita buat sendiri..makan masa jugak la..seb bek siap .3hari sebelum kawin baru nak packing macking ni.bab2 cop ,tebuk lubang,ngan bungkus gula2 tu seb bek dah buat awal dan terimakasih kat my adik sbb sudi tolong kakak dia ni..hoho
2-kad kawen kita siap lambat.jumaat nak kawin..hari ahad sebelum majlis baru jemput orang kampung.mau jugak la orang tua kami bising..huhuhu

Tapi alhamdulillah semuanya selamat. (^_*)v





2 orang tengoh nopak caktingcakting :

  1. Tedi said...

    semoga bahgia selalu :)

  2. pinyu pjah said...

    Tedi: insyaallah..tq tedi.. :)