Friday, December 31, 2010

ultraman



malam2 ke arah tahun baru ni..sebelum 2010 tutup pintu.aku nak wat entry pasal otomen.
vedio kat atas aku amek dari incik youtube.
kenapa aku buat pasal otomen??
adakah aku tak berapa matured nak menengok otomen dan citer2 seanteronya seperti power rangers,doremon,mask raider..
hoooo...tidak..tidak...
ini adalah kerana minat dan suka imbas zaman kecik2 dulu.
zaman kecik2 adalah zaman paling best.otak bersih je dr pencemaran dan tak amek kisah pon pasal masalah orng dewasa.(disamping alam persekolahan)

baik la..bebalik pasal otomen ni.ni nak citer pasal asal usul otomen >_<

1-karekter otomen ni dibuat oleh Eiji Tsuburaya dari Tsuburaya Productions

2- statistik pasal otomen
* * Tinggi: 40 m (130 kaki)
* Berat: 35,000 tan
* Umur: 20,000 tahun Bumi
* Kelajuan terbang: Mach 5
* Ketinggian lompatan maksimum: 800 m (2,600 kaki)
* Kelajuan larian: 450 km/h (280 bsj)
* Kelajuan renang: 200 knot (230 bsj)
* Kekuatan fizikal: boleh mengangkat sebuah kapal tangki 100,000 ton (raksasa Skydon dua kali beratnya)
* Pekerjaan: Guru di Universiti Angkasa; Ketua Pejabat Bima Sakti Garison Angkasa
* Struktur keluarga:
o Bapa: Pengarah Lembaga Keselamatan Angkasa
o Ibu: Guru di Sekolah Ultra
* Bentuk manusia: Shin Hayata (perumah)
* Alat Penukaran: Beta Capsule
*dipetik dr WIKIPEDIA.ORG/ULTRAMAN*

3-Apabila ingin bertukar jd otomen, badan manusia Hayata akan koma ,dan bangkit hanya selepas ancaman (yakni raksase) telah dihapuskan. Bagaimanapun, kemenangan tidak pernah sesekali dijamin kerana kuasa otomen datang dari kuasa matahari simpanan dan akan cepat habis. Pada permulaan setiap penukaran dari Hayata ke Ultraman, lampu amaran pada dada otomen ini mengeluarkan warna biru dan tenang. Namun apabila otomen bersungguh-sungguh, lampu itu bertukar merah dan berkelip - mula-mula perlahan, kemudiaan beransur-ansur cepat - semasa simpanan tenaganya makin kehabisan.jika otomen kehabisan kuasa sepenuhnya, dia "tidak akan bangun lagi" means otomen tu dah mati la.

4-otomen ada macam2 name.

#1 ULTRAMAN SHOWA ( Ultraman Klasik / ultraman lama ) -Hayata,Zoffy,Ultraseven,Jack,Ace,Taro,Father of Ultra,Mother of Ultra,Leo,Astra,80,Yullian,King of Ultra,Jonias ( The Ultraman ),Ultramans USA ( The Adventure Begins ) – Ultraman Scott,Ultraman Chuck,Ultrawoman Beth,The Great ( Towards The Future ),Powered ( The Ultimate Hero ),Neos,Ultraseven 21,Zearth

#2 ULTRAMAN HEISEI ( Ultraman baru : lebih bergaya ) -Tiga,Dyna,Gaia,Agul,Cosmos,Justice,Legend,The Next,Nexus,Noa,Max,Xenon,Mebius,Mebius Infinity,Hikari,Ultraseven X,Reimon ( Ultra Galaxy : Daikyaju Battle )

#3 ULTRAMAN SPECIAL (Ultraman yg tiada siri tv, ultraman ciptaan syarikat lain & ultraman yg kurang dikenali)
Ultraman Nice,Ultraman Boy,Ultra Idemitsujin – Ultraman Hotto,Ultraman Kitto,Ultraman Motto,Ultraman Alpha,Ultraman Android,Thailand’s Ultramans - Ultraman Elite,Ultraman Milenium,Dark Ultraman,Hanuman,Ultramans Ancient / Ancient Ultras *ni cilok kat ultramandatabase.wordpress.com*
so ape lagi..sokong la mane2 otomen yang berkenan dihati.. hehehe =p
*taip otomensukesuki korng dan hantar ke no 888*

ni asal usul otomen lak
otomen berasal dr macam2 planet.

1.gugusan nebula M78
nama lain TANAH CAHAYA
Pemimpin pasukan adalah Ultra Father yang menikah dengan Ultra Mother berwalikan wali hakim. Ultraman Taro adalah anak mereka.
Pastinya semua Ultraman suku kaum Showa adalah anggota Space Garrison. Komandan tempurnya adalah Ultraman Zoffy yang merupakan cucu dari Ultraman King. Tokoh-tokoh seperti Ultraman, Ultra Seven, Ultraman Jack, dan Ultraman Ace adalah adik dari Ultraman Zoffy.

2.zodiak leo,L77

penghuni L77 yg terselamat dr serangan bangsa magma dan raksase adik beradik kembar nama Red Gillas dan Black Gillas adalah Ultraman Leo dan adik kembarnya, Ultraman Astra.

3.U 40 (macam skim gaji je..wakakakaka)
Para manusia cinta damai yang menghuni U40 menciptakan Ultra Mind, sebuah hasil penemuan yang mereka sebut sebagai asal muasal kehidupan. Tenaga dari Ultra Mind ini menyebabkan perubahan molekul di tubuh mereka dan merubah mereka menjadi Ultra Humanoid. Tujuh dari Ultra Humanoid ini dapat berubah menjadi raksasa, salah satunya adalah Ultraman Jonias.

4.bumi
Serial Heisei memulai jalan cerita dengan serial Ultraman Tiga (1996) yang dikisahkan berasal dari bumi. Dalam serial ini, pada zaman dahulu sebelum umat manusia mendominasi bumi seperti sekarang, para Ultraman menempati bumi namun kehidupan mereka punah karena ada Ultraman jahat di antara mereka. Ultraman-Ultraman masa lalu ini pun berubah menjadi batu. Serial Ultraman Dyna (1997) adalah sekuel langsung dari Ultraman Tiga. Serial Ultraman Gaia (1998), meski keseluruhan ceritanya lepas dari Tiga dan Dyna, juga dikisahkan berasal dari bumi.

5.Nebula Z 45
Tanah tumpah darah Ultraman Zearth. Nama lain The Land of Pikari, ertinya Negeri Sekejap Cahaya

6.M7.8
Asal Ultraman Kids, berada di sebelah M78
merupakan planet yang bersinar merah jambu.
Planet tempat Ultraman Nyan di lahirkan.

*copypaste dari persatuan ultraman kat FB*


SEKIAN SAHAJA MAKLUMAT PASAL OTOMEN.

KEPADA MANA2 PIHAK YANG TELAH SAYA kopi dan pasta TU..MINTAK AMPUN MINTAK MAAF EK COZ AMBIL TANPA IZIN..(0_o)V peace no war =D

Thursday, December 30, 2010

SOROTAN 2010

syukur ke hadrat ilahi atas kurnia limpahNya..aku masih lagi bernafas kat muka bumi allah ni dan masih lagi dapat bersama2 warga dunia menghirup udara planet bumi ni.
*perghhh..mukadimah yg ala2 masyuk jerk..=p*

ok la.straight to the jalan ampang.no belok-belok,bengkang-bengkok, aku nak tulis sorotan 2010 ni.

sorotan 2010 ni pasal hidup aku.(iyo la tu)

awal tahun 2010 yakni bulan januari bersamaan 1 januari 2010.
malam tahun baru maybe aku lepak kat umah je kot.takpon dah tertonggeng kat atas katil dalam bilik aku.(waa..da lupa la)

bulan ke-2 2010 iaitu bulan februari.
ntah ape aku time ni..lalalala

bulan ke-3 bulan mac.
aaa...maybe time ni dah masuk minggu posting kot.best posting kali ni coz dapat tgok secara live delivery process ,then aku dapat peluang nak pegang baby baru lahir.licin badan baby tu.. perasaan aku??? wah..sangat berbangga beb.hehehe

bulan ke-4 bulan april.
takde perkara menarik kot.hehehe..da lupa da..(byak makan semut ni =p)

bulan ke-5 bulan mei.
takde kisah menarik kot!!!

bulan ke-6 jun.
my peberet month.umur pon makin meninggi(meningkat laa) tapi tgi je tak naik2.bulan yg ditengah2 antara bulan2 dalam 1 tahun.no 6 pon nampak cantik je.bulat dibawah,halus diatas.=p

bulan ke-7 bulan julajuli bintang 7.
wahh..dah jadi senior dah.final year .bebanan makin bertambah.kene jd contoh untuk junior2 ni..(contoh la sangat..hwa3)

bulan ke-8 bulan ogos.
malaysia dah berumur 53 thun. posting untuk year 3 sem 1 bermula. posting kat psychiterik(spelling error coz dah lupa ejaan yg betol..aish..makan nasi beulam semut lagi)
sem ni banyak jalan2 .paling best dapat pg HOSPITAL BAHAGIA ULU KINTA atau nama lain spital tanjung rambutan.nice experience.
suka dengar lagu BULAN 8 DI SANDAKAN-NYANYIAN KUMP GERODOK-

bulan ke-9 bulan september.
ntah ape dah jadi time bulan 9 ni.haa..bru ingat.bulan 9 ,sume umat islam sambut hari raya aidilfitri.hehehe..still lagi dapat duit raya..best2.

bulan ke-1o bulan tragedi oktober.
siap ada lagu untuk bulan 10 ni..tabik kat kump wings..lalala.

bulan ke -11 bulan november.
aku tak tahu bulan berapa kes ni terjadi.tapi tak pa..aku sumbat je kat bulan 11 ni..hehehe..
aku kene buat demo mandikan baby.perghhh..carry marks 30% exam tu.
pagi2 dah kene mambu ngan lecturer.sabor je la hati..kawan aku skit je lagi nk tukar jd hijau.tukar jd incredible hulk kot sebab dah tak tahan lecturer tu bebel.bebel tak pe lagi ni siap ade ayat mencarut..perghh..panas je telinga dengar.sabor2..

bulan ke- 12 bulan desember.
kat negeri aku bulan 12 ni musim tekujuh.
bagi aku plak , bulan 12 ni musim exam untuk sem 1.
jawab tah pape.esok nak exam sempat lagi ngadap FB .malam baru nk ngafal segala bagai.
nasib baik lulus exam.amin.
pas abis exam ,pe lagi..bungkus barang..balik kampung la..cuti beb.
3mgu cuti yg tak disia2kan.sempat lagi pergi kedah.
tpkan beberapa hari sebelum tirai 2010 tutup langsir,ada kejadian yg mengilukan perasaan kejap..
pd 30hb122010.jam 6.15 ptg..aku tersedar purse sama tepon aku HILANG..tengtengteng.
da la sume harta pusaka serba maknenek aku ad dalam purse tu.IC.LESEN.ATM KAD.TEPON..takde dalam sekelip mata.
wah..bahagia rase..hu3..
nsib baik jumpa balik.tQ kat pakcik bus yg jumpa dan bg balik purse tu kat aku.rupa2nya tercicir dalam bus..apodaaa..cuai sangat aku ni..huhuhu..

ok le..sekian sorotan 2010 aku.

WELKAM 2011.BABAI 2010
=p
notakakiayam:xleh nak upload gambar..de poblems la plak..(o_0)")

tak nak komen lebih-lebih

*marcus..toksah nangis ek..*

Kuala Lumpur 29 dis-Malaysia berjaya menjuarai Piala Suzuki AFF 2010 mengalahkan Indonesia di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonesia.

Kemenangan Malaysia itu diperoleh selepas berjaya mengatasi Skuad Garuda dengan agregat 4-2.

Pada perlawanan malam ini, Malaysia memperoleh gol pertama melalui Safee Salee pada minit ke-54 saingan separuh masa pertama, manakala Indonesia berjaya mendapat satu gol hasil sumbangan Mohammad Nasuha (m-72) dan gol sendiri pemain Malaysia, Mohamad Muslim Ahmad (m-88).

-PETIKAN DR UTUSAN ONLINE-


akhirnya piala suzuki AFF berjaya dibawa pulang ke malaysia.
aku tak nak citer lebih2 pasal kemenangan ni kerana dah kopem2 ramai bloger2 diluar sana tulis pasal kemenangan ni.~~~lalalala~~~~

pepepun "tabik spring" kat player2 malaysia atas semangat juang mereka .bangga ngan diorang

dan yang pasti player2 malaysia dah jd kegilaan dak pepuan plak..
tak abis2 cakap "mamat ni ncem la.."
"goalkeeper dia ncem la.."
"aku dah admirer ngn dia la."
itu la..ini la..
yang tak leh blah ada sorng kat fb ni bleh post mintak no tepon mamat keeper ni..
alahai..sampai cam tu skali penangan piala suzuki ni.
apa agak2 team malaysia kalah pusingan awal..kopem2 xda sape yg heran pon kat player malasia ni kan3..opssss..hehehe..

*sebenarnya nak komen lebih2 tak boleh coz aku tak tgok pon siaran lansung bola ni..hua3*


p/s: mesti stadium2 kat malaysia akan meriah balik bile Liga Malaysia bermula nanti..
p/s2:jumaat ni cuti..tapi xde makne bg student2 yg tgh bercuti sekarng..kwa3..

Saturday, December 18, 2010

last but not least

salam pembuka bicara.
indah khabar dari rupa.
lu mau mati ka...

pantun 3kerat yang tah pape..~~~~lalalalalala~~~~~

lame da tak tulis entry emo..huhuhuhuhu
pasal pe nak emo sangat.
kita kan ada pegangan dimana setiap kejadian yang berlaku pasti ada hikmahnya
dan juga setiap kejadiaan itu adalah ketentuan dari NYA.
oleh itu bersabarlah kita dalam menempuh dugaan dan cabaran yang telah diduga oleh kita.
huhuhuhu____________titik noktah.fulstop.

Tuesday, December 14, 2010

putera katak


ini adalah katak.
katak ini merupakan putera raja yang telah disumpah menjadi sesumpah..
ekh..jadi katak la.
dia telah dibuang negeri
lalu merantau beliau kat planet bumi.
sedang katak ni berjalan2,
tiba2..ada seorng gadis telah menemui beliau.


katak ni ingat gadis ini ingin menjerit
tetapi lain pulak yang jadi.
gadis ini mengambil katak itu lalu dibelai2 dengan manjanya
ibarat sedang membelai seekor kucing parsi.
warhggg..alangkah gembiranya hati katak itu
sambil menahan kegelian.
satu malam yang hening,gadis ini telah bermimpi.
gadis ini bermimpi ,dia telah mencium katak itu
lalu katak itu menjadi seorng manusia yang
sungguh kacak lagi bergaya.


gadis itu tersedar dari mimpi sambil terpinga2 apakah maksud mimpi tersebut.
lalu dia mencari katak itu dimerata2 tempat bagi membuktikan kebenaran mimpi itu.
katak itu sedang bersenang lenang di tempat rehatnya.
apa lagi bile gadis itu menjumpai katak itu
dia betol2 cium katak buruk itu.
tiba2 1 keajaiban telah berlaku.
tinggggggggggg!!!!!!
bertukar!!!!!!!
jadi la katak berkerutu itu menjadi jejaka seperti pic diatas.
ncem kan2..hehehehe

diakhir cerita
katak berkerutu itu dan gadis berkhawin dengan selamat nya.
happy ending..=)


p/s:
cerita ini rekaan semata2
akibat penangan citer PUTERA KATAK
maka terhasil la citer merepek ini..
sekian terima kasih..=p




Monday, December 13, 2010

upload gambar time borink2


wahh..kasut koyak kepunyaan adikku
tapi selesa dipakai.wahwahwah..


ini bukan lorong gelap tapi lorong cerah.
view dari bilik member ku..
(bilik aku kat celah2 lorong tu je)



siapakah beliau2 ni?ekekekekeke
beliau ini adalah membe aku dan jugak aku "k0t"
ekekekekekeke...


slipar sape ni??
cepat mengaku sapa punya sipar ni!!!
aikh..cam kenal ke kasut ni..


p/s: : :
dikala kebosanan , aku telah mengupload gambar2 hasil kerja tangan aku menerusi
camera henphone sony ericsson w810i yang mana mengikut kiraan aku tpon aku tu dah
3tahun namun masih lagi berfungsi dengan baik walaupun time nak amek gambar je lembap
ibarat siput sedang berjoging..~~~lalalalala~~~


Monday, November 29, 2010

lipas




Butiran Keterangan Haiwan
Famili Serangga

Nama Saintifik Periplaneta americana

Nama Tempatan Lipas tanah

Pengenalan Utama Bersayap,bersesungut & berwarna hitam

Lokasi Di tanah

Aktiviti Dan Kelakuan Mencari tempat yang sesuai untuk menjadikan habitat

Penerangan Tambahan 1.Akan terbang apabila diancam musuh.
2.Wujud pada zaman dinasour
3.Bentuk badan tidak berubah sejak dari zaman dulu lagi

Habitat Dalam tanah

Makanan Sampah sarap.








berikut la serba sikit profile cil lipas ni atau gemar ku panggilnya CIK LIP..
kenapa aku beria-ia ingin bercerita pasal CIK LIP NI?
ini adalah kerana ada satu cerita yang sangat dasyat telah berlaku hingga berjaya buat aku tergolek-golek sampai tak mampu nak bangun untuk beberapa minit..walalalala
ignore je la pasal CIK LIP tu..
sbb tak mampu bercerita di sini kerana sesungguhnya CIK LIP ni tada siapa pun yang suka padanya..apatah lagi bila CIK LIP ni berjaya meninggalkan perfume yang sangat "wangi" itu..

ni antara dialog2 kawan2 aku yg tak suke akan CIK LIP & PERFUMENYA
"eeeeuuuuu...lipas2...nyahkan dia dari sini..tak sudi aku nak melihat dia bergolek2,berlari dalam bilik aku ni"

"warghhhh(sambil menjerit dengan nyaringnya)lipas..geli2..geliiiiiiiiiiii..warghhhhhh(menjerit dgn nyaring lagi)sambil memegang apa yg sempat dicapai untuk membunuh makhluk kecil ni..."ish2...kecian2.

ginila nasib lipas ni ..
tapikan walau seburuk mana pun lipas ni,sebusuk mana lipas ni..ia tetap ciptaan ALLAH S.W.T..
ni nak senarai sikit fungsi CIK LIP ni kat muka bumi ni.
1.menyediakan makanan kepada pelbagai jenis burung dan makhluk2 kecil yg lain.
2.tolong petani kapas menggerogoti(apa maksud ayat ni ,aku pom tatau) hama tanpa merugikan tanaman.
3.membantu manusia mendesign reka bentuk robot.(waaaa..kagum tu..)

so,sape kate makhluk kecil ni tak de manfaat kat dunia ni.

kalau ternampak CIK LIP NI berterbangan atau merayap kat mane2..buat donno je..hua2..
tanpa mereka ,takde la makhluk yg ad kat dunia ni yang mampu buat aku tergolek2 gelak pada kawan aku semata-mata takut kat makhluk kecil ni..hehehehe..

Wednesday, November 24, 2010

Dadali - Disaat Aku Mencintaimu

lagu ni telah diperkenalkan kepada aku oleh kawan aku bernama AINI HASHIM..(tQ geng..ekekeke)
first time dengar terus layan..(layaaaaaaaaaaannnnnn..tiru gaya fafau dalam MELODI sebut layan..ekekeke)
so pe lagi..LAYAAAANNNN...




Lirik Dadali Band : Disaat Aku Mencintaimu

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…

Saturday, November 20, 2010

BAD FEELING

NOT IN DA MOOD!!!!!!!
HARAP MAKLUM...

_________________________ UNDER CONSTRUCTION____________________

Monday, November 15, 2010

berubah

wawawa..

berjaya ubah layout mende alah ni..
mgu lepas ubah..tahpape jadinye..
buruk..udoh..penat je tgu ..da la tenet semput2 je..

ni lagi sekali buat yang baru..
akhirnya..
BERUBAH...

suke2..
santek layout yang aku buat ni(masuk lif..tekan sindiri ni..ape kes ni...)
=)

Friday, October 22, 2010

jong blajo ayat teganu..


dah lama idea dalam kelapa ni..(eh salah..kepala) nak buat satu kamus bahasa terengganu tapi idea itu sering tergendala..cam na ni eh???

tapi kat sini boleh kot aku bagi satu dua ayat atau perkataan atau ayat kata ganda dalam bahasa terenggganu..

1. pedah desit = pedas yang amat
2.panah ketik / panah dering= panas yang amat
3.bekwoh / panggilang= kenduri orang kawin
4.kuning sior = kuning bersinar-sinar
5.masing rebing = masin yang amat
6.manih leting = manis yang amat
7.air cor = air longkang
8.jo'ong = mendung
9.serek= henti (khas untuk panggilan apabila hujan dah behenti)
10.bolah/cakdu = cuai
11.debe/nelang /ganah /bekeng= ala2 macam garang tapi mengikut kesesuaian ayat apabila ingin menggunakan ayat itu.
12.busuk bangor/busuk kohong = bau busuk yg boleh tahan busuk la (agak2 mau ada yg pengsan kot)
13.pupiya-pupiya = kenderaan yang lalu lalang(ayat ni aku amek dr sorng kawan..ekekekeke)
14.bowok = bawa
15.piat/rodang = pukul2 manja tp boleh membawa kesakitan
16.plekong = baling
17.tohok = buang
18.kuruh ke'kek = kurus kering
19.come lote = seseorng yg comel
20.gemok debok = seserong yg gemuk
21.sekeng = miskin
22.beso jalo = sudah besar
23.gong/agah = sombong
24.gong = bukit yg x brape tinggi
25. sengeh meweh = senyum sapa ke telinga
26.tongong = bengong
27.kuca lana = kucar kacir
28.braluh = melakukan sesuatu @ membuat sesuatu dengn berhati2
29.tubik = keluar
30.bradong branang = buat satu2 perkara tu konon2 bersungguh2 tapi hasil yg dapat hampeh
31.cehbuh-cehbuh = kadang2 jalan kadang2 mati (ayat ini lebih penggunaan kepada ayat untuk menunjukkan jam yg anda pakai tu kadang2 ok kadang2 xok)
32..& seterusnya..xcakak doh aku nok naip(xlarat dah nak taip)lalalala..
nak ayat2 yg yg lagi power,lagi ganah..!!!!
acu tera cuba teh tanye otai2 teganu..(o.0)")


p/s:kepada sesape yg rase2 ayat terjemahan aku dari dialek teganu ke bahasa melayu moden ni ada kekurangan & salah tafsir dr segi tatabahasa..harap anda2 sekalian dapat maaf kan aku espechely warga2 teganu..lalalalala..


Tuesday, October 19, 2010

KOC WANITA SAHAJA..

kisah ni terjadi masa aku nak balik dari nilai ke kl.

pengangkutan yg aku naik of coz la komuter KTM..

aku rasa dalam tv pon dah banyak tunjuk pasal bagi la seat kepada yg memerlukan seperti orang tua,ibu mengandung dan jugak OKU..lagi ngan kisah ni berlaku kat koc untuk perempuan SAHAJA..

alkisah bermula..
kat stesen BANGI kot..ada la sorng ibu muda bawak anak2 naik tren yg seramai 3 orng itu.umur mak ni agak2 dalam pertengahan 30-an dan anak2 nya yg paling besar umur 5 tahun,tengah 4 tahun yang paling kecik 2 tahun kot..(agak2 je ni..)

dalam tren tu xla ramai sangat tp xde seat nk duduk la..(AKU SENDIRI PON KENE BERDIRI)
akak yg bawak anak2 ni diri la kat sebelah aku dengan anak2 nya sekali.anak2 dia ni nakal la jugak..x duduk diam.mulut akak ni lak x duk diam suruh anak dia dok diam2..
dalam tren ni jugak ada la sekor dua makluk yg nama LELAKI sesat dalam koc ni..
(bongek tol..xreti bace ke koc tengah untuk WANITA sahaja)
dah la si lelaki ni dok kat koc tengah pastu leh plak wak bodoh je bile tgok ada wanita yang ada anak berdiri..berat batu tol..opsss!!!
xlama kendian ,ada sorng aci ni marah kat lelaki tu..
lebih kurng begini ayat aci tu:
ACI:TA NAMPAK KA ITU PEMPUAN ADA ANAK..TAK BOLEH KASI DIORNG DUDUK KA??INI UNTUK PEMPUAN SAJA.
MACAM MANA KAMU BOLEH DUDUK SAJA??TAK KASIAN KA SAMA ITU KAKAK SAMA ANAK2 ..
LELAKI ITU 1:(dia agak2 nk menjawab tp x jadi coz sume pempuan dalam tren itu sudah pandang dia ala2 pandangan ultraman nak fire raksasa)dia pon bangun dan bagi seat kat kakak itu.


tapi ada sekor lagi lelaki yg agak keparat la...langsung buat bodoh dan konon2 buat2 tido..bodoh..dah la warga asing..(makluk dr indon kot).boleh plak wak dunno je..bg fire kang baru tau..aci minaci tu marah kat dia pon still jugak wak bodoh....hampeh tol..memang dasar??%%@@##...

RASANYA PESANAN KHAS KERAJAAN BAGI SEAT KAT WARGA YG MEMERLUKAN TERCAPAI TAPI DISEBABKAN ADA MAKHLUK ASING YG BERGELAR WARGA ASING..HASRAT UNTUK HORMAT DAN BANTU PADA YANG MEMERLUKAN TIDAK TERCAPAI..

P/S:HORMATI LA SESAMA KITA...lalalalala

Sunday, September 26, 2010

beraya sana sini

(pic amek dari fb je..cilok dr phote mbe aku lak tu..huhuhu)

penat doe..pergi open house 2 buah rumah je tapi penat cam pergi 5 6 buah rumah..
almaklum la pergi pun naik lrt..mane tak penat..
mula2 pergi rumah membe kat sungai besi.
dari hospital universiti naik bus pastu naik lrt dr stesen lrt yg kat kota raya tu behenti kat salak selatan.lepak umah mbe ku ni sampai la kol 6 lebih..lame soit..
nak balik semula ke stesen lrt salak selatan,mak mbe aku yang antor..padat giler dalam avanza tu.
mane tak padat..10 orng dalam satu avanza..cam sardin daa..bile behenti kat trafik light..
ada pemandu chinese ni ternganga tgok dalam avanza ni..kakakakaka..
umah ke dua aku pergi redah umah makcik kawan aku kat kerinchi..
dapat makan mee hoon goreng.yang aku suke dapat makan keropok teganu..hehehehe
(macam xpernah makan keropok tganu padahal orng teganu..lalalalalal)
sampai kat hostel dekat2 pukul 9.
pastu pergi kat bilik guard amek buku outing..
(perggg..cam budak sekolah..sial tol)
next week waiting for othrs open house..menapak lagi la..

Saturday, September 18, 2010

GERODOK - Bulan 8 Di Sandakan




BULAN 8 DI SANDAKAN.
Kisah mula dulu kala
Bila hati jatuh cinta
Ku terkenang raut wajah
Bila pejam mata
Tawa jiwa ubat luka
Ingat dikau yang di sana
Lagu ini khasku gubah
Untuk mu oh sayang

Oooo...
Hatiku mulai bosan
Rinduku padamu bulan
Kemudiannya ku datang

Oooo...
Ku sangka kau riang
Rupanya halauku pulang
Bulan lapan di sandakan

Kisah mula dulu kala
Bila hati jatuh cinta
Rasa indah dalam jiwa
Dan bilaku pejam mata
Rasa rindu tak terkira
Fikiran ku mau gila
Pabila bulan purnama

Lagu ini aku gubah
Bukan malukan siapa
Tapi resah dalam jiwa
Bila kenang kisah lalu
Satu cara yang ku buat
Cipta lagu untukmu ..oh sayang

Oooo...
Hatiku mulai bosan
Rinduku padamu bulan
Kemudiannya ku datang

Oooo...
Ku sangka kau riang
Rupanya halauku pulang
Bulan lapan di sandakan

Kisah duka dulu kala
Bila hati jatuh cinta
Rasa resah dalam jiwa
Nanti aku pejam mata
Rasa rindu tak terkira
Fikiran ku mau gila
Pabila bulan purnama

Lagu ini aku gubah
Bukan malukan siapa
Tapi resah dalam jiwa
Bila kenang kisah lalu
Satu cara yang ku buat
Cipta lagu untukmu ..oh sayang

Oooo...
Hatiku mulai bosan
Rinduku padamu bulan
Kemudiannya ku datang

Oooo...
Ku sangka kau riang
Rupanya halauku pulang
Bulan lapan di sandakan

Dengarlah....
Oh sayangku
Aku cinta padamu
Cinta ku hanya satu
Kau pun tahu
Kini sekarang aku
Jangan terus cemburu
Jeliknyalah rupa mu
Siapa mau..

Oooo...
Hatiku mulai bosan
Rinduku padamu bulan
Kemudiannya ku datang

Oooo...
Ku sangka kau riang
Rupanya halauku pulang
Bulan lapan di sandakan

Bulan lapan di sandakan
Bulan lapan di sandakan





love dis song..
cekidout..
enjoy dis song..

Friday, September 17, 2010

masak time

betul ke aku memasak????
betul..betul..betul...
ape yang aku masak???
aku main campak je..
tapi yang pasti TELUR..OLALALA
aku bagi nama masakan telur aku tu
TELUR KONON2 MASAK MASAM MANIS

KENAPA NAMA MASAKAN AKU MACAM TU?

ok
first sekali aku main campak je bahan2 masakan tu
secondly ala2 masak masam manis tapi tak jadi
sebab tak masam pon..manis je..lalalala

bile aku makan..
yummy..
nasib baik la boleh makan..
sebab seriously aku memang tak pandai masak...huhuhuhu

tak de gambar untuk masakan aku ni..
malu nak tunjuk..agagagagaga





Thursday, September 16, 2010

say NO



penat je taip2..bila dah post tak keluar pulak..huhuhu
terpaksa taip balik..lalalallala

just want to say
TAK NAK BALIK KOLEJ..
huhuhuhuhu

p/s:tak da kaitan dengan pic diatas.hanya hiasan..

Wednesday, September 8, 2010

raya ..








lagu ni tiba2 je aku rase cam femeskan kembali..
pada 1 hari,sekembali balik dari dr bazar ramadhan,dalam kepenatan dan keletihan..
sorng sahabat telah menyanyikan lagu ini dengan lirik lintang pukang..
enjoy dis song..
lalalalala..

Monday, August 30, 2010

hati ini berbicara


bila hati berkata tidak..
sukar sebenarnya untuk ungkapkan kebenaran.
perlu ada keberanian dan kecekalan.
tapi bila hati ini sudah berbicara.
semua nya jadi tak tentu.
pelik bila mengenangkan kembali saat2 itu.
adakah aku atau dia yang bersalah?
tak.
apa yang terjadi,
semua sudah ditangan tuhan.
terima ketentuan dari Nya.
qadar & qada' sudah suratan
andai ada lagi pertemuan..
tidak pasti lagi kesudahannya.

bila hati berbicara.
kesal mula melanda.
namun hati sudah berbicara
pertimbangan akal jadi pedoman
semua sudah suratan..
jangan ditangisi lagi..

~puisi ntah pape~
lalalala
2138h0ur
30hb82010

Sunday, August 29, 2010

hargai la mereka selagi mereka bernafas


warga tua sampah masyarakat
hidup merempat,tak tentu hala..

lirik asal
warga tua teras masyarakat
penuh jasa,setia pada negara

perrghhh..bikin hati panas je ngn serba sedikit dengan lirik yg first tu kan.lirik tu aku dengar time kawan aku nyanyi.dia cakap dia dengar ada 2,3 budak junior zaman aku sekolah dulu nyanyi lagu tu..
kurang asam betol..

untuk 2miggu pertama posting ni,aku dengan ahli group aku posting kat ward geriatric seminggu dan kene posting kat nursing home selama seminggu..

dah 2,3 kali aku posting kat geriatric ward.kesian kat mereka.kebanyakan mereka ,tiada siapa pun yg datang melawat.kebanyakan mereka datang dr nursing home.bila sakit,mereka dihantar ke hospital.kebanyakan anak2 mereka ni berkerjaya dan ada yang menjawat jawatan tinggi seperti doktor,pensyarah.namun sebab kekangan kerja,anak2 mereka ni hantar kat nursing home.dah la hantar kat nursing home,nak jenguk mak ayah pun susah.apatah lagi bila ada yg admit kat hospital.ada tu langsung tak datang melawat.termenung la nenek2 dan atuk2 ni kat atas katil sambil menunggu sesiapa yg sudi menjaga meraka.kesian tau.

boleh kire je ,ada nenek2 dan atuk2 ni yg dijaga oleh ahli keluarga mereka ni.tp tu pon ada yg ala kadar je jaga.kadang tu ,sakit hati jugak tgok perangai anak2 yg cam kurang ajar .datang ke ward semata2 nak amik cap jari mak ayah untuk pindah geran tanah la,harta pusaka la.ada yg kurang ajar lagi,mak ayah mereka tak tutup mata lagi tapi dah gaduh2 adik beradik nak tuntut harta yang tak seberapa tu.luluh hati nenek ngan atuk ni.hampeh tol..

banyak kes yg tak sedap dipandang ,ada yg aku rase,wow..touchingnyer..ada pasangan atuk nenek yg romantik.ada 1 pesakit .dia perempuan ,umur lebih 80 tahun dah..yang setia jaga dia adalah suami dia.si isteri tak nampak si suami kat tepi katil,sanggup nak turun dari katil cari suaminya walaupun kaki tak kuat,jalan pun kene pimpim.nak tido pun si suami kene ada.kalau tak ada.maka ,tak tido la si isteri yg sakit ni.sekarang susah nak cari suami jg isteri yg sakit mahupun bile suami sakit,isteri jaga..(kes ni untuk pasangan warga emas..=p)

bile aku posting kat ward geriatric ni,banyak kesedaran aku pelajari.aku rasa,tanpa mak ayah,siapalah aku..
bile tgok keadaan pesakit kat ward,tak tergamak aku nak buat begitu kat parent aku.mintak dijauhkan aku dari perangai yg buruk ni.(tak hargai pengorbanan mak ayah)
pengalaman posting kat geriatric jugak buat aku berfikir,adakah aku bila dihari tua nanti,adakah aku juga bakal diabaikan seperti warga emas kat ward ni??


mak,ayah..maafkan anakmu ini kiranya ada tutur kata yg kurang sopan apatah lagi mengguris hati mak ayah..=0





Thursday, August 26, 2010

cerita yang direka semata2


cerita ini telah diedit atas sebab2 tertentu..ngeeee..hahaha tipu ja..

cerita ini adalah salah satu kisah koleksi kawan aku mengenai beliau..oppss(adakah aku telah menodai kepercayaan dia mengenai kisah dia???) pon tipu jugak
sebenarnya cerita ini mengenai hati dan perasaan jiwa dan raga dia..

bagi aku dia seorang yg lemah walaupun kat luar dia nampak kuat(ni dari pemahaman aku berdasarkan dia punya cerita la)

dia rasa dia sudah lakukan yg terbaik dalam kehidupan dia sama ada dalam berbestfriend mahupun dalam berboyfriend.(aku rasa dia ni ada masalah dengan huruf BF la..heee =p)


apa yang diceritakan oleh beliau kat aku ..

first sekali pasal bestfriend dia..

dia tak tahu bestfriend dia dah berkecil hati kot dengan dia tapi dia sedar hubungan persahatan dia jd makin tak menarik sejak dua menjak ni..ibarat ada kekusutan benang dalam segumpalan benang..(aiks berapa banyak benang daa)

dia nak bertanya kat besfren dia ape masalah antara mereka..dia tak berani..takut jadi makin teruk dalam perhubungan mereka.walaupun dia sedar bahawa berterus terang itu lebih baik dari memedam rasa..(huhuhuhu)

jd ,dia amik segala manfaat teknolgy yangada sekarang , contoh terbaik..sama ada melalui fecebook,yahoo messager ataupun sms je yg paling simple..untuk berhubung dengan besfren untuk berbicara tentang masalah mereka.harap ada penyelesaian.namun sampai sekarang tiada penyelesaian.(aish camner ni ??)


bab bofrens dia plak..

awal2 aku surrender coz aku tak de pengalaman bab 2 orng berkapel ni(lalalalalala..=p)

aku setakat mendengar tu boleh jalan lg la..nasihat..aku kene pikir 4,5 ploh kali sebelum bagi nasihat..hehe(ye ke ni??)

menurut pencerita ni..dia tak tahu camner nak putuskan hubungan ngan bofren dia..

aikh??pelik aku ??

apsal lak nak clash ngan balak dia..setau aku bofren dia ni ok je..baik lak tu..

so ,aku tanya la dia apa sebab yg bernas untuk memutuskan hubungan terlarang ni(terlarang???..)

ekceli bukan hubungan terlarang pon..hehe =0

lebih kurang kene paksa ngan aku untuk membuka pekung didada dia..(hehehe..jahat tak aku paksa memaksa ni..i like )

dia pun bercerita la..bla..bla..bla

dia cakap bukan dia tak suka pakwe dia tu tapi bagi dia keadaan sekarang tak sesuai untuk dia bercinta..banyak benda dia nak kejar selain kejar cinta.

dia cakap lagi,dia betul2 nak bercinta selapas kawin..(camner nak kawin kalo tak der pasangan belainan jantina..?? tanya aku plak)kakaka

dia jawab semua tu dia serah kat tangan ALLAH ngan pilihan mak ayah dia..yg penting bagi dia sekarang dia nak kejar cita2 dia dlu..(oo i see )

selepas 2jam lebih berhujah mengenai jodoh dia..aku dapat simpulakan ..dia ni betul2 tak ready lagi untuk ke alam percintaan melainkan dia hanya bercinta dengan buku2 dia dan dengan MAHA PENCIPTANYA je..



sekian terima kasih..

yang benar..

aku dan repekan aku..

dadadadada =p
cerita tipu menipu semata2 tiada semulut2 ,sehidung2 mahupun setelinga2..

Monday, August 23, 2010

bila aku mula berposting


dimulakan dengan kalimah bismillahirrahmanirrahim..
aku..pjah..dengan ini ..ingin memulakan repekan aku..walalalalala..
sekali skema la plak ayat aku..ala2 nak umumkan esok raya..walaweyyy..huhu

bermula 23hb82010..
aku dah start posting kat ward..
tapi untuk posting kali ni,jumlah ward yg akan aku posting tak la sebanyak semester2 lepas..
untuk tahun 3 semester 1 ni..
ward 13UA(geriatric punya ward @ orng2 tua punya ward)
ward 7TE/TD kat menara timur(ward untuk orng2 yg ada masalah mata,hidung,mulut,telinga) lalala..
ward 10 U(ward untuk orang2 yang ada masalah gynae @lebih dikenali ward sakit puan..hahaha tu aku yg kata)
lain2..kene pergi klinik..waaaa..tak suke..kene diri lame..


macam biasa la..hari pertama posting..semua perasaaan ada.cuak,blur,ngatuk, dan seantero dengannya la..
lagi satu,bila dah posting..jgn berangan la dapat lepaking..case study,conference tak abis2..kadang2 bleh buat aku..ishhhh..menyusahkan hidup aku la..saiiiih..
da la..mals dah nak cerita pasal posting lagi..penat..walalalala

sekian..wasalam =p

Saturday, August 21, 2010

1 hari bertahan untuk 1 penceritaan


hening subuh sungguh syahdu...
aku ye yg tak syahdu-syahdu..
tak tdo lagi .
last tdo semalam tepat jam kol 1 pagi kot.
pastu bgun kol 6.39(hehehehe..tak bangun sahur)
bangkit je dari tido..tunaikan kewajipan yg 5 tu(subuh)
pastu mandi..
siap2 then pergi kelas..
dengar taklimat posting..lagi taklimat posting..bosan+ngantuk..tido kejap..(tu pon tak sampai 15 minit)
petang tada kelas dah..
kol 5 pergi bazar ramadahn kat kg kerinchi..tgu bus..lambat sangat +jalan universiti menuju ke Federal Highway jem giler..
decide ngan kekawan pergi jalan kaki lalu ikut fakulti perubatan dan jalan university malaya(boleh tahan jauh..adalah dalam 1/2 jam nk sampai ke kg kerinchi)..
then lagi...
shoping..(jgn lihat dr rupa kerana tak semua yg cantik itu sedap)aku beli nasi +ayam kari+sambal sotong=RM6.00..(tak sodap =p)
tiba2 muncul perasaan rindu kat masakan mak aku..(sedapnya)..
abis je berbuka pose..
aku mengalami symptom sakit perut.(hampeh tol)
sakit2 pon..
aku join skali kawan2 aku g terawih..8rakaat..
balik je terawih..heheheheheh..
apa lagi bukak mukabuku (facebo0k) dengan ANAKGANU.COM + yahoo messeger..lame x online..hehehehe
online punye online..sampai la lani tepat jam 5 pagi
aku tak tutup lagi mata aku..(wey..bile nak tido ni?????)


sekian 1 hari penceritaan kisah sosial aku ..(sosial ke ?????)
sok nak g maxis cetre..bayar bill...lalalalalala

Wednesday, August 18, 2010

ketentuan atau ditentukan(ketetapan atau ditetapkan)

salam ramadhan ..

dah masuk seminggu kami berpuasa di bulan ramadhan yang mulia ini..

aku tanak citer pasal bulan puasa ni...
maklum la..secara langsung atau tak langsung , mesti ramai dah yg mengimarahkan bulan puasa ni dengan tulisan-tulisan untuk kearah kebaikan disamping untuk meningkatkan lagi amalan2 yang mulia.

mungkin nukilan aku untuk entry kali ini adalah berkaitan dengan perasaan aku..mungkin kot!!
entah kenapa aku rasa pentadbir di tempat aku menimba ilmu sekarang ni dah tak berapa betol sket.
ya ..mungkin pengubahsuian @ pengupgradekan sistem yg diadakan untuk keselesaan kami bersama
namun entah kenapa apa yg telah dilakukan aku merasa seperti diperbudakkan seperti budak sekolah berasrama..haishhhh..
aku ingatkan sistem yg ada sekarang mengikut standard yg ditetapkan..
tapi ternyata berbeza..tiba2 diwujudkan sistem buku outing..ape cer???
ahhhhh..
malas la nak diperpanjangkan cerita yg telah ditetapkan..

redha dengan ketentuan..


Saturday, August 7, 2010

WHAT IS A NURSE?



AKU DAPAT PICTURE NI DARI PHOTO KAWAN FB AKU
SEBENARNYA AYAT2 DALAM "WHAT IS A NURSE " NI ADA TERPAPAR KAT NOTIS BOARD KOLEJ AKU..
HEHEHE
BARU JE TERASA NAK SHARE KAT SPACE AKU NI
WAWAWAWA..
HOPE KAMU2 YANG SUDI MEMBACA AYAT2 DALAM PUISI DIATAS
FAHAM MAKSUD TERSIRATNYA..
HEHEHEH =P
AKU SHAREKAN JUGAK PIUSI INI UNTUK RAKAN2 SEPERJUANGAN AKU YANG AKAN BERP0STING TAK LAMA LAGI..
SEMOGA KAMU2 DAN AKU SENTIASA IKHLAS DALAM PERJUANGAN KITA NI..



Sunday, August 1, 2010

NEW ENTRY DI BULAN 8

asssalamualiakum
tahniah untuk aku kerana berjaya sekali lagi untuk membuat entry yang baru..
oh yeahhhh!!!
terasa 1 kepuasan yg amat sangat
[yo ooo oooo ye..]

sebenarnya tader pape cerita yg menarik untuk diceritakan di ruangan ini
cuma kebosanan dan kegatalan jari jemariku yg mulus lagi tulus ni nak menari diatas keyboard laptop kawan ku
ahha..

ada sorng kawan aku menyibukkan diri untuk membaca entry ku yg masih lagi dalam proses pembikinan
ish3x
x baik tau baca enty yg x siap lagi..
ecah @ nozieana aishah
tu la name budak kecik yg cuba membaca entry aku ni

musin exam dah bermula
exam 40 %
aku x suke exam
menyusahkan hidup aku je
nk membaca
nak menghafal
pastu plak membazirkan kertas sebab dok buat nota yg panjang berjela
dakwat pen pon cepat je susut dari batang pen
lagi membazirkan duit aku nak beli balik pen2 dan kertas2 yg dah tak de dalam stok simpanan aku.

aish
jiwa kering je nak membaca
lagi2 subjek pkm
kering abis
opsss!!!
tau ngan pn yg mengajar subjek ni
yg aku dok kutuk subjek pkm
mampos aku
agagagaga
hampeh!!!!!!

p/s:upload pic lambat..malas nk tgu =p


Tuesday, July 20, 2010

siapa aku~~~

aish
makin lama aku dalam medical line ni banyak benda yang aku tahu
biasa la tu kan.ilmu pengetahuan tak mengenal siapa.hatta atuk yang pakai cawat kat daerah ulu pahang tu pun dah tahu macam mane nak buka laptop .

sekarang dah tahun 3 untuk nursing diploma
wah..tak ku sangka aku dapat bertahan sampai ke tahap ni..
dulu aku rasa benda yang paling susah nak lakukan sekarang dah berjaya untuk aku kecapi dengan jayanya..
tahniah untuk diri aku sendiri..alalalalalala =p

kalau aku imbas kembali zaman2 hingusan aku dalam medical line ni especeli bidang nursing ni
walawey..
nak nangis rase..
dengan blajar tah pape..confident level boleh la dikatakn tahap -1
uikhs..pastu homesick kat umah yg tak leh blah..
buat aku rase betol2 buduh tahap tahape la..

tapi sekarang
dah banyak benda aku buat..aku pelajari..aku praktikkan
semua tu
alhamdulillah buat aku jd makin dewasa
ekss..dewasa..matang la dalam berfikir
sebab kalau kat klinikal area sebelum buat ape2 tindakan
kene fikir dan assess dulu sesuatu situasi tu..
kalau pergi redah je..alamak mau je ade yg mati katak di tangan aku ni
uikz..nauzubillah mintak dijauhkan..

aku bersyukur coz aku dapat tolng orng aku disamping jugak dapat praktik kan ape yg telah aku pelajari tu untuk family aku,kawan2 aku.
at least ape yg aku dapat sepanjang aku belajar ni..xde ape2 yg sia2..

sesungguhnya ilmu yg ad tak dipraktikkan dan tak dik0ngsi ibarat makan nasi tanpa lauk
xde nikmat..
terima kasih YA ALLAH kerana bagi aku peluang untuk mendalami ilmu dalam kejururawatan ni..

p/s:thanks puan narima coz bg dissmiss awal..alalalalala =p



mo0d:feeling lebih sket
keadaan:bahagia coz class dissmiss awal..wehuuu
masa:as usual see da clock..

Wednesday, July 14, 2010

ngeeeee~~~~lak..aku plak yg kene

salam

uikh..
dasyat tol penangan kalo kene present sal assignment kat depan kekawan ngn pn lecturer..

uikh..
1 badan menggeletaq..
wakakkaka
siot tol

ok
sebenarnya aku tlah dipaksarela..
opss..dipaksa

of cos aku dipaksa ..aku tak tahu pape pon kene present assignment sal DYSLEXIA
keja aku just cari maklumat je
tup2 dapat !!
aku kene present lak
hohohohoho..hangin gak rase nye bila dapat tau..mengom tol..
ekceli, kawan aku yg kene present tp b0leh plak dia bg name kat leader aku suh aku present..alalalala
siot..

nak tanak..
aku relapaksakan diri aku tampil kat depan kelas present assignment kami tu..

it's ok la..tadapapepom sal presentation tu
aku just hangin coz disuruh tanpa inf0rm kat aku dulu..
alalalalala

kalu inf0rm awal2 leh a prepare sket2
koman2 mandi bunga dulu ke..
eks..nk kene present kene mandi bunga dulu ke???query??

ahhakz
bagiu bak kate kawan aku yg asal dari melaka..
parop bak kate aku

wakakakaka



p/s: hehehe
n0 m0re mintak2 dari 0rng yg xsudi nak bagi
aishhh..=p


mo0d:sesuci embun..ekhs???ye ke
keadaan:yeah..tayah g senamrobik yg tahpape tu
masa:petang nan indah..

Saturday, July 10, 2010

fever season

fever season dah bermula..
mgu ni je dah brape ramai kawan aku yg demam..
so aku yg tak demam akan memulakan tanggungjawab aku sebagai sorng misi yg berdedikasi..
ekekekekeke

jgn ingt patient2 kat spital je yg tak nak makan ubat
tapi budak2 yg brgelar student misi ni pom susah nak makan ubat..
siap kene paksa
degil yng amat..susah2..
akakakaka

kalo xkene paksa,xtgok diorng makn ubat ke x..
jgn harap la diorng ni nk makn ubat..
uikh..
kawan2 ku..

akakakaka

sekian_________
demam dah bermula
demam bola tgu mase je nk kebah..
xsabar nk tgok spain vs netherland..
pasti spain yng menang
wakakakakaka


mo0d:akupomrase nak demam gak
keadaan:xsiaht
masa:panas2suam

fever season

Wednesday, July 7, 2010

ape ke hey..

wos..lame dah rasenye aku x update space aku..
lagi2 sejak laptop aku sudah dikembalkan kepada tuan nyer yg asal..alalalala
almaklumla..nak beli laptop sendiri x mampu..ulaalalala

dah hampir smugu aku balik k0lej..
uikh...
blom ape2 dah rase penat bile dok memikirkan subject untuk sem ni..
penat bile pikir posting yg amat la terasa panjang,,uhuhuhuhu..
lg penat bile pikir pasak exam..uhhhh..perghhhh..masyuk la..

result xm utnk final exam year 2 dah lame dah tau tp disebabkan aku malas nk call mentor aku..bile balik kolej baru aku pg tgok result aku tu..
alhamdulillah..ad peningkatan ..
tp aku terkilan skit coz sket ag nak capai dean's list..uhuhuhuh
3.64..dean's list 3.7 and above..
ape2 pun..aku tetap bersyukur..
untuk sem ni aku akn lbih usaha lagi..
chayok2..

subject untuk year 3 sem 1 ni kering sket..
sebab pe aku kate kering coz sume nye leh xsebab kan aku ngatuk..alalalalala
sem ni ad subject medical surgical v11..(psycology + ENT)
psy..ti kene posting kat ward 3TE..wars untuk orng2 yg ad poblem ngn mental..
alalalala
HEALTH CARE NURSING..blaja caner nk promote msyarakay ttg cegah dan elak dr dapat penyakit..hmmm..
byk bg health education la jwbnyer..

malas doh nok tulis panjang...
idea byok tp ad kekangan plak..
huhuhu..bile xde idea..gatal je nk wat karangan kat sapce ni..pelik aku dgn diriku ni..
wohaaa..

mo0d:suasana sem baru
keadaan:ntahlalabu
masa:what's the time a????

malas nk edit balik..
lantak la salah spelling ke.
salah eje ke..
wa tak kisah maaa...=p
(0.o)")

Friday, June 25, 2010

laziest

wohaaa..
dah lame aku tak mengupdatekan space aku..
y??
malas + tenet lembap cam siput kot..
ekceli aku dalam mo0d cuti ..
wohaaa..
2/52 mgu je..
means 2weeks..
wakakaka
malas giler nak balik kolej nex week
result exam pon dah kuar..
aku tatau result aku cam ner..
malas nak call kolej..
pe kes ni beb sumer malas..
aishhhh..

sekian la entry ku kali ni..
malas tahap babun dah nk merepek..
pic pom malas nk upload..
wohaaaa..

mo0d:malas
keadaan:malas-malasan
masa:time's up










Thursday, June 17, 2010

akudalammo0dberkabung


aku cilok kat org lain punye space
waaaaarrrhggg
sai btol..
xde luck la untuk aku hari ni..
da la semalam spain a.k.a sepangnyor kalah ngan swiss
ari ni aku gadoh2 not kuih gado2 ngan BF aku(bestfwen okey not boyfwenz)
nop bukan gaduh tp lebih kepada kecik ati
waaaaa~~~~~~

ahhhhhh..tension betoi..
ye saya tau kamu ad masalah nk disettlekan
saya tau kamu sangat2 tension sekarng coz ___________(terpaksa dirahsiakan) yg tah pape tu
kamu sanagt2 bengang dgn si______(dirahsiakan jugak) yg tau mengomen dan mengarah buat itu ini tapi xtolong pon!!!!

adakah saya tempat untuk anda melepaskan kemarahan dan kebengangan anda??
walaupon melalui sms je
huhuhuhu
saya rase sedih dan kecik ati bila kamu buat begitu pd saya..
saya tau la saya ni sape...
kamu tahu x saya nak nangis td bila saya baca sms kamu td..
cara kamu jwb sms tu
saya tau kamu marah saya

ye la ..
saya sedar sape saya
sekadar tmpat untuk meluahkan marah kamu..
saya tau tu..
huhuhuhuhhu................................







mo0d:berkabung
keadaan:spain kalah match semalam
masa:sedapnye tido ptg2











Tuesday, June 15, 2010

b0$aN!!!!

arhhhhh..
bosan boh..
knp la xboleh balik rumah lagi..
kat sini sangat2 bosan
xde pape yg boleh aku bwat..
just countdown day for grandnite..
huhuhuhu..


am i cute???
nop..
u r so _____
(letak la ayat pe2 pom)ahha
kecik ati u kate mcm tu kat i..=(
ad ku kesah ngn ati kamu..=0
i balik ngadu kat bapak i
huh..anak bapak upenye..takutnye =+
watever=*



sekian ..
aku da merepek..
ahha







Saturday, June 12, 2010

presented..kd25

dis bout my class

presented by..
designed by...
tens lot to my classmate for nice and amazing montaj of kd25
very proud with it..
sory ek ku ambil and uploaddownload kat froggyspace ku ni tanpa keizinan..!!(0.o)(")




video



our memories for this year 2 semester 2
keep still 2gether until final year..
2008/2011
kd 25

mo0d:bangga beb wpun sering dpinggirkan
keadaan:epy sesangat
masa:2011h0urs

Friday, June 11, 2010

eN3 tahpape kot


xde kaitan pom..akakaka

hmmm~~~~
lagi malam ni tada idea nk merepek
ahha..
cepat la berpikir otak ku sayang...


ekceli aku dok lepak bilik mbe ku malam ni
insyaallah maybe jugak terbongkang di bilik si mbe ku ini
hehehe


kami sume 3 org..
sume dok online
pastu dok komen sesame sendirik kat mukabuka ngan skype..
alahai betapa sengal nye..
hahahaha
cm jauh je
padahal jarak antara kitorng xsampai 3,4 kaki je..

lagi haru salah sorang mbe ku ni buang tebiat pakai tudung malam buta yg indah ni
ahha
apa ke he..
ni sbb nk ym ngn cik abang la tu..ekekekeke
pyah2..he2

aku dah tukar setting sket ka blogspace aku..
aku suke~~~(0.o)('')
aku ngah mempelajari cara2 nak buat blogsapce jd mantop
tapi
hmmm~~~
byk tol kekangan yg mhalang untuk aku mempelajarinya..
ahha..
padahal malas sebenornye



oyeeeeaaa
opening for world cup da bemula
so, ap lagi kipas-susah-mati football
jom jd kelawar untuk 1 bulan ni..
ahha



dah2 xde pe dah nk direpek kan
just nk say something..

makan2 jugak..minum jgn lupa
?????
ape punye ayat ni






mo0d:gilabolamakambolatido....
keadaan:malamygtakbuta
masa:0039h0urs








sayadamerepek

da banyak hari saya tada idea nk nulis
asal tulis je , tak sampai separuh karangan dah delete balik
haru2..
ni pom dah kering balik idea tu..
mana pegi wahai sume idea2 ku??

~~~no idea more~~~
apakah kaitan cikodok ni??ncem kan3 ekekeke
menyemak je kat eN3 aku untuk kali ni..
walaomacammanep0n..
cikod0k
ni tetap makhluk Allah yg xkurang fungsinya pada alam semulajadi yg dah x bape nk semulajadi..
umat manusia pom diakhir zaman ni pom ramai yg dah xsemulajadi
dah lintang pukang linkop makok ayon

walaweyyyyyy..
paham2 sindiri la yerkk
dari genetik XX sibuk2 nk jd gene XY
gene XY tukar pegi jd gene XX
(TADA KAITAN ANTARA JIN MATA 1 @ JIN AFRIT)harap maklum
ape ke jadahnya(meminjam seketika ayat dari penutur asal ..alamak lupe lak name mamat tu!!!)


kat MASTIKA bnyk paparkan masalah sah sial ni untuk bacaan umum(U)
ekk ??(U)..aku rase banyak untuk 18 tahun keatas je..
wah..
byk sungguh ya masalah sah sial sekarang ye..
salah sapakah sume ni belaku?????
mak bapak yg xpandai didik anak @p0n anak2 yg bahalol lagi tol0l ik0t kepala sendiri..
renung2kan & selamat beramal!!!





mo0d:xlehtido due to sakit gigi
keadaan:gusi bengkak sket
masa:wktu afdal untuk tdo







Sunday, June 6, 2010

no entry masuk



xde kaitan pun no entry ngan ape yg aku nk repekkan ni
just nk menenangkan diri je
kepala otak da penat
dr pagi sampai ptg
dari ptg sampai malam
dok ngadap nota ..

waktu exam
biasala sume org akan jd TINGTONG!!
knp??
byk sebab dan penyebab
kenapa jd begini

sebab2 yg sudah tentu diambil kire adalah:p
  1. malas nk study awal2
  2. time tok guru ngajor kat depan,kite kat blakang dok men2,dok dgar lgu,sembang2..
  3. pantang je seat kat blakang kosong..tu la seat aku untuk selama2nya..ever forever~~~
  4. tak nak dok depan kat lam kelas.(padahal tu la seat yg paling afdal untuk serap segala2 ilmu yg disampaikan)
sory yer kalo kate2 ini berunsur..(cacihinanista)..otak korang memang dah x dapat diselamatkan..lembap,slow mcm siput b***..laju lg siput b*** jalan~~~~=p-----0pppsss =0
(sila tembak mulut anda jika mengenakan ayat itu.)
p/s:sume ayat2 diatas disusun mengikut kesesuaian waktu otak anda untuk menafsir kata2 itu..

APA YG AKU DOK MEREPEK DAN MELALUT NI??
DA XDE KEJE SANGAT KAH??
ATAUPUN OTAK AKU TELAH DISERANG VIRUS2 ??
lalok dowh....





mo0d:separakoya
keadaan:bilikkuselerakngannota2
masa:tengahmalambute
sory..
malas nk download pic2 yg berkaitan..
harap maklum..
~~~
(o.0)('')






Friday, June 4, 2010

HARI MAKAN SEDUNIA..

HARI NI MERUPAKAN HARI MAKAN SEDUNIA BAGI AKU KERANA AKU MAKAN 3 KALI HARI NI.
H0H0H0H0H0..
MAYBE BG KAMU MAKAN 3 KALI NI XDE PE MAKNE..
TAPI BAGI AKU SUNGGUH BERMAKNA
KERANA..
HARI2 SEBELUM HARI NI AKU SELALU JE SKIP MAKAN..
AKAKAKA..
PASTU BILE LAPAR ..
TELAN MEGI CAP SEGERA
YG SUNGGUH BELAMBAK DIPASARAN SAMAADA DIPASARAN MALAYSIA MAHUPUN ANTARABANGSA.
(gula xde plak nk dilambakkan ..lg disorokkan ad la..hampeh tol punye tokey kedai..padahal tu bahan2 yg penting dalam pembikinan makanan mahupun minuman)
OKEY..
BEBALIK PADA MAKANAN KU TD>>>
TEPAT JAM 10 PG,ABIS JE EXAM ..
AKU AND DA MBE MELEPAK DI KEDAI MAKAN YG
ALA2 HIDUP SEGAN MAMPUS TAMAU..
(xde customer tp sevices tetap lembap mengalahkan siput sedut aku)
AKU MAKAN NASI + AYAM GORNG +KICAP +TELOR MATA KOBA..
WALAUWET..
WALAUPON SIMPLE TP TETAP BEST..
(nasi +ayam goreng +kicap+telor mata koba >>>
terkenang masakan kat umah..huuuuhuuu)
TEPAT KOL 1330 Hrs
AKU TURUN PG KEDAI MAKAN KAT BAWAH OSTEL AKU JE..
KONON2 NAK BELI MEE HO0N SUP JE
SKALI TGOK...
HALAUWEY
NASI GORENG AYAM PAPRIK AD LAGI..
APA LAGI..
SKALI AKU BEDAL BELI DUA2 SKALI
(MEE HO0N SUP + NASI GORENG AYAM PAPRIK)
(buruk lantak btol..hohohohoho)
AHH..
XKESAH POM..
JD SEKARNG NI ,,
AKU BARU JE PAS ABIS BEDAL NASI AYAM GORENG PAPRIK..
(kenyang2 ..)



sekadar hiasan..ekekeke
K..
PTG2 SKET LAGI AKU NAK BEDAL MEEHO0N SUP PLAK..
SEDAP2..
HEHEHEHE=D
xlame lgi badan aku bleh a jd mcm ni..


TOMEY2..akakakakaka

mo0d:separakenyang..akakaka
keadaan:ala2ngatukdowh..
masa:asusualseeatthedimdom..akaka

YUMMYYYY....










Wednesday, June 2, 2010

dikala exam aku merepek~~~kot..




Disaat malam yg kelam tp terang benderang ngan cahaya lampu neon kat tepi federal highway..
aku mula membuka lappy aku untuk meluahkan rasa isi hati aku yg kini tngah kacau..
kacau mengenangkan suasana exam yg akan menjelma tak lama lagi..

haru2..
apa mende la yg aku merepek ni..
tahpape ..
pening2..

ekceli aku baru je mengadap nota endocrine..
perghh..
mau otak aku berselirat kejap..
mane mau ingat pasal DM(diabetis mellitus),hypoglycemic,hyperglycemic..
x masuk lagi hypo,hyperthyroidism..breast/mammary gland disorders..
mane lagi nk meyedut suku2 ayat dalam nota orthopaedic..
nota2 obstetric + paediatric lagi la buat aku hyporeading kejap..ho3
ekk!!!hyporeading ada juga ekkk???cuery ni??


lagi parah bile mengenangkan OSCE..
lalalala
salah step dalam buat pr0cedure
akibat dan jawabnya..
wassalamu..innalillah aku punye markah..

kacau betol..!!

schedule exam untuk final exam sem 4 ni betol2 mahadasyat..
why??
gilo pe berturutan 3 hari ad xm..
diwaktu petang yg sungguh enak untuk landing tdor diatas katil..(xm start kol 2.30pm - 4.30 pm)
otak time tu kopem2 hanyut dibuai2 mcm ad buaian dalam otak..
mau senak kepala aku nak muntahkan balik pe yg aku sumbat dalam kepala aku time ptg2 gtu..
hohohoh0..

tapi ape2 pun..
aku berserah dan tawakal je pada Allah..
aku yakin dengan usaha dan kerajinan aku menghadap nota2 kaki (ad ke nota2 kaki??)
aku dapat buat yg terbaik dan jugak dapat lulus ngan cemerlang,gemilang dan terbilang..

mak ,ayah,kucing2 ku dan sesape yg sudi membace bebelan picisan aku ni..
doakan aku dapat lakukan yg terbaik dalam exam ni..
sesungguhnya doa2 kalian amat bermakna buat diriku..
amiin~~~






mo0d:i'mdabest!!
keadaan:separuhseliratdengannota2
masa:telahditetapkanolehmasa