Thursday, February 4, 2010

KATAK OH KATAK!!

korang pasti kenal ngan 1 makhluk allah ni..sangat2 kenal la kan..
makhluk allah ni byk spesis.ad yg bergerutu,ad yg berminyak,hitam,berwarna-warni pom ad gak..
dan yg pasti ,aku rase ramai jugak la yg x boleh langsung terserempak ngan makhluk ni..kan3
termasuk la ngan aku jgak..tp aku yg ber gerutu lagi hodoh dan hitam tu aku leh ag wat kawan @ KODOK la tu..yg ak tersangat geli lg rase cam nk nangis bile terserempak ngan yg dr keturunan lembik,melekit,yg konon2 prasan "akulah katak yg paling cantik,paling nsem"..uikh..yerkkk..gelinye..
cani memule citer..aku g lepak bilik mbe@jiran sebelah bilik aku.tetiba mbe aku tye aku.."pe bende tu yg melekat kat dinding tu?katak ke daun?..aku p0m menghayati la corak yg tibe2 ad kat bilik tu..puas aku amati rupe2nye seko KATAK PISANG ngah sedap landing kat dinding tu.aku ngan mbe aku pe lg..melompat skali a bile tetibe je katak pisang tu buat lompatn jauh..sungguh time tu jgk menggeletar 1 badan aku..tkut katak tu landing cantik kat atas badan aku tp nsib bek x.huhu
riuh a 1 bilik sambil mbe aku ni kejutkan roomate dye yg ngah sedap tdo..yg katak pisang tu plak syok2 plak men lompat2.hampeh tol katak pisang..
last2 part,katak tu pom kuar dr bilik p sedap lak landing kat atas slipar kawan aku.mybe slipa kawan aku tu best kot untuk dbuat tilam tdo..akhiryer senior kitorang yg campak KATAK PISANG tu kat bawah.BEDEPEKKK!!! katak tu jatuh kat bawah.nasib bek x mati.kalo x, mati katak la katak piSAng tu ..
P YANG PASTI AKU CUKUP2 FOBIA NGAN KATAK DR JENIS PISANG NI.HUHUHU..TRAUMA BILE INGAT BALIK KATAK TU TETIBE JE CIUM TANGAN AKU..(jatuh kat atas tgn aku la tu..)

2 orang tengoh nopak caktingcakting :

  1. pyahpunyerfikiran said...

    lwk ar....
    mcm mne la blh da kat blik ida.....

  2. pjah said...

    beminat nk ngorat kitorang kot..whe2