Tuesday, January 31, 2012

pre pompangpompang

got it!!

hampir 1 bulan jugak aku tunggu buku ni.akhirnya dapat jugak kat tangan aku.
nak dapatkan buku ni macam 1 cabaran pulak untuk aku.
mana tak mencabarnya.kene pergi bank la nak bank in duit.eh bukan .salah.pergi kat atm cash deposit cimb bank.dah la time tu aku kat kampung.kena bawak motor hampir 20minit je dari rumah aku.
P/s:tu kalo bawak motor pecut 100km/jam la.hohohoho

pas kene deposit duit..kene hantar emel kt lejen press la.kene amek gambar untuk bukti dah deposit la.so on la.mencabar gila kan kerja cash mengecash duit ni kan.

pompangpompang je lebih.padahal kerja senang je ni.hehehe


ok.pas kerja cash mengecash duit ni.penantian aku bermula.walaupun bukan setiap hari la aku bukak account lejen press bagi memastikan proses jual beli itu berjalan lancar tapi setiap kali aku bukak acccount aku ni..buku tu asyik on-hold je.huis.
ending2.aku dah malas nak bukak account lejen press tu.
sampai hujung bulan 1 tak jugak dapat berita pasal buku aku tu.

satu hari.blogger amirul ada review pasal buku tu.
konon2 aku mengadu la kat amirul ni pasal buku aku tak sampai2 lagi.dia nak tolong aku settlekan masalah aku tu.tapi bila aku check balik account lejenpress aku.proses jual buku tu dah completed.maksudnya aku just tunggu buku tu sampai depan rumah aku je.ok .cabaran ke 2 dah settle.
p/s:tens to bro ami sbb nak tolong settlekan problem tu.=D

yang aku parah sikit bila nak pergi amek buku tu kat pos malaysia courier kat petaling jaya.aku mana la tau sangat jalan2 kat area kl/pj ni.
opss.lupa nak cakap.sebenarnya time abam posmen hantar bungkusan tu.aku takde kat rumah.kerja.semalam baru aku check kat pos box aku.nampak ada surat cinta dari pos malaysia.hehehe.hati time tu dah berbunga2.lalala

hari ni pergi la ke pejabat pos courier tu.masalah kat sini bermula balik.aku tak tahu mana tempat tu.asudah.
sebelum pergi ke pejabat pos tu.aku call la orang pos tu.dia cakap la pejabat pos tu jalan22 pj.asudah.lagi la aku tak kenal.
so ,aku mintak direction lain.

aku:jalan 22 tu kat mana ek?
akak pejabat pos(APP):adik dari mane ek?
aku:saya dari taman medan.
app:taman medan.taman medan.taman medan.hmmmm..adik tau assunta hospital.bla.bla.bla.nampak naz world.bla.bla.bla.petronas station.bla.bla.bla.pejabat pos kat belakang pertonas station je.
aku:(pening dah ngan direction akak tu.ending2 aku cakap)ooo..aaa..ok2.situ ek.ok trima kasih.


malas nak pikir lebih2.kepala aku dah pening.tak dapat bayangkan mana tah pejabat pos tu.
so.aku gamble je.pusing2 la kat area hospital assunta.kuar masuk bandar pj yang ada bangunan persekutuan tu a.k.a kat area seksyen6.
pusing2 lagi.aku pergi la kat pejabat pos kat old town pj.
so akak kat situ bagi direction tepat sikit.lalu ikut Jalan Templer.straight .pastu nampak bangunan HQ p1 wimax.

ok.aku dah blur kat situ.malas nak pening lagi.dengan sedikit direction dari akak tu.aku gamble lagi bawak motor pergi ke tempat yang dinyatakan.
pusing2..sesat lagi.lalu la kat seksyen 14,seksyen 19,jalam 20.federal highway.bawak motor sampai ke bangunan Naza world .tanye la pakcik guide .sesat lagi.pusing2..jumpa la jalan 20 tapi jalan 22 tak jumpa2.pusing2 lagi.akhirnya nampak signboard jalan 22.pergh..
kelegaan dah melanda.

dapat je buku pompangpompang tu.terus aku bukak bungkusan pos laju tu.
bahagia rasa.whawhahwha.
dan rupanya2 aku salah masuk jalan.sepatutnya aku straight je lalu kat jalan templer tu dan amek U-turn.uikhs.aku tak payah2 belok kanan masuk federal highway tu.walla.
tapi tak pe.atleast aku dapat kenal jalan2 kat pj ni.hehehe

so,malam ni aku akan start baca buku tu.tengok dari ketebalan buku tu..aku bajet dalam masa 1jam je aku dpat habiskan.tapi tengok jugak la.kalo mood baca aku dah tahap zero to down earth maka akan berhari2 la nak habiskan 1 buku tu.=p

aku kenal blog I NEED TO DIGEST MY EMOTION baru lagi.dalam 2 3 bulan yang lepas.jadi kebanyakkan hasil tulisan dia aku tak baca.so si Jarr ni dapat peluang bukukan hasil tulisan dia..jadi aku pon ape lagi.sambar la sebijik buku dia.lagipun tulisan sempoi dia buat aku teruja sikit.dan sedikit sebanyak cerita yang dia postkan tu aku imaginekan kat sekolah aku.harharhar.jarr ni supersuperduper senior aku.so sedikit sebanyak scene2 yang dicerita aku terbayangkan sekolah tu.paling best hostel sekolah tu sebab aku ada kenangan kene denda dengan warden hostel boy.so tempat denda tu kat hostel boy la.hohoho.

bila aku dah abis baca.aku review la pasal buku ni.nantikan .

p/s:bajet macam iye iye je nak review.kalo aku rajin.aku try review.hohoho =p

sekian terima kasih.=D





2 orang tengoh nopak caktingcakting :

  1. Encik JI said...

    beli je kt kdai buku. hehe. mcm complicated je

  2. pinyu pjah said...

    encik Jl:
    nampak mcm complite tp bila dah dapt rasa mcm berbaloi jugak..=D