Sunday, August 28, 2011

pandu cermat la sangat

pernah tak mengalami situasi ini.


anda dalam perjalanan nak pulang ke kampung.laluan adalah jalan biasa.bukan melalui highway.kenderaan dah bersusun-susun kat jalan tu.ingatkan berlaku kesesakan yang teruk atau ada kemalangan ngeri berlaku.
nak potong kopem2 tak boleh sebab laluan 2 lorong sahaja bukan seperti highway yang ada 6 lorong.
agak2 bila ada peluang nak potong je baru la boleh potong.bila dah tau punca kenderaan bersusun-susun kat jalan tu..rupa-rupanya ada sebuah myvi yang bawak 50km/jam.ala-ala tengah bersiar2 kat tepi pantai.

amacam.best tak situasi macam ni.?
mau rasa nak pergi langgar buntut myvi tu kan.

sebagai pengguna jalan raya ..tak perlu la kita pentingkan diri sendiri.tahu la anda yang bawak kereta 50km/jam mengamalkan konsep pandu cermat jiwa selamat tapi agak2 la weyy..
tak nampak ke kenderaan lain dibelakang anda tu dah bersusun rapat.nak potong.line tak clear.orang lain pon mengamalkan jugak konsep pandu lembap cermat jiwa selamat.tapi cara anda tu agak melampau la.orang lain ada hal lagi penting nak sampai cepat ke destinasi yang nak dituju tapi disebabkan anda yang bawak kereta ala-ala bersiar-siar ditepi pantai..maka menyusahkan pengguna jalan raya yang lain.
at least bagi la signal then ketepi sikit bagi peluang kat pemandu lain nak potong.ini tak.bawak lembap macam siput babi.pastu tak reti2 nak bagi peluang pemandu lain nak potong.
sungguh dan sangat pentingkan diri sendiri la anda ni.
tak pepasal lak orang lain dapat dosa kering di bulan puasa yang mulia ni sebab cacimakikakiayam. ish3

notakakijalanan:
sangat salute pada sesiapa yang mengamalkan kempen pandu cermat jiwa selamat berhati2 dijalan raya ingatlah orng tersayang tapi
tengok2 la situasinye..

2 orang tengoh nopak caktingcakting :

  1. h A n Y S said...

    slalu kot face situasi mcm ni,hampeh gile!
    ;D

  2. pjah said...

    hanys:
    memang hampasgas giler..haha
    sabor je la..=p