Saturday, June 25, 2011

kisah cikgu merajuk dan kata-katanya



pernah tak buat cikgu korang merajuk??

hehehe...


mase aku form 2..aku dan kekawan aku yang dipanggil geng kepala pengat oleh warden hostel telah berjaya buat cikgu sains aku merajuk tak nak mengajar kelas kami..


cikgu tu namanya cikgu sabri.


kenapa dia boleh merajuk?


sebab geng aku telah buat bising time dia mengajar.dah la duk seat paling belakang dalam makmal sains tu pastu buat bising..ape lagi..hangiin la orang tua tu bila ada budak nakal ni tak concerntrade..


sebelum cikgu tu blah dari makmal sains tu..


sempat jugak la dia membebel 2 karung guni..


aku ingat lagi ayat dia


"kamu yang kat belakang tu..aku nak tengok lepas SPM ni kemana kamu.aku rase korang ni tak kemana la.dah la buat bising dalam kelas.pastu duduk belakang.,main2.tak serius..bla..bla..bla...ni la ciri2 pelajar yang tak ke mana2"


makkaihh..aku yang dengar pon berdesing walaupun bukan aku yang buat bising time tu.


cikgu.agak2 la nak berkata tu.ciri pelajar cemerlang tak boleh dinilai dengan duduk kat belakang ke,buat bising ke.main2 mase cikgu mengajar .


even kami bukan la pelajar yang cemerlang dalam kelas tu tapi kami tetap maintain ngan result kami..(aku maintain tibai gred B C D kadang2 E ada jugak.miahaha)


budak2 yang "agak" baik dalam kelas tu bengang je ngan kitaorang sbb buat cikgu merajuk..(hukaloh)


kitorang buat bodoh je .budak2 baik tu la yang beria2 pi mintak maaf ngan cikgu.


(cikgu tu 2 3 hari kot tak masuk mengajar kelas aku..makan gaji buta la tu sbb tak masuk kelas kitorang..hehe)


bile nak exam akhir tahun baru kitorang pi mintak maaf ngan cikgu.dah jd kelaziman kot minta maaf bila nk exam je..


tapi cikgu..


cikgu perlu berbangga dengan anak didik cikgu yg nakal ni sebab kata2 cikgu tu tak dimakbulkan..


kami berlima semuanya berjaya dalam bidang masing2.


sorang tu insyaallah akan ikut jejak langkah cikgu jd warga pendidik dengan kelulusan dr luar negara.

sorang tu berjaya dlm penyelidikan walaupun researcher assistant.

sorng tu tak lame lagi jd nurse under tajaan kkm

sorng lagi dah berjaya dalam membina masjid.dalam ramai2 dia kawin dulu..hehe.. xsangka btol.

aku..hehehehehe..berjaya jugak..berjaya membesarkan badan..miahahaha


notakaki jalanan:
walau dimana kamu berada..jangan dok mendongak langit je..tak guna mendongak langit tapi ilmu yang ada tak dimanfaatkan dengan sebaiknya..



5 orang tengoh nopak caktingcakting :

  1. KaSyah said...

    pjah..oo pjah..napok slow jer dlu..p nano dok starang deh..ambe bru thu anda GENG KEPALA PENGAT..haha :-P

  2. ecalzz said...

    hahahaahha.. caya la beb!
    suka bace entry sal citer2 zaman sekolah dulu. leh r buat entry lain lagi. haha..

    jah, nape sy tak ingat pun scene tu? adakah saya termasuk org2 yang buat bising? i guess i just know how to sleep well in class and prep time je :p :p :p

  3. pjah said...

    ecalzz
    hehehe..dun worry ma..anda tidak termasuk yg buat bising tapi tergolong dalam golongan yang dianti oleh cikgu..jd termasuk la skali..hehe..yg bising time tu yana ngn pani..
    lain kali nak buat entry pasal silat la..hehehehe

    kasyah
    dlm slow2 ad nanor..tapi x terserlah..
    buat secara diam2..hahaha

  4. ecalzz said...

    haha.. tgk, aku baik je dop cari pasal pun. tp nak wat gane, mmg kena target sokmo di cikgu. siap jadi ketua geng lagi. haha..

  5. pjah said...

    hahaha..geng pale pengat..sampai skrang xpaham nape mksud geng tu..
    ma kang ketua yang berjaya..misti a kene cop skali..haha