Friday, September 9, 2011

reload yang tidak dikenakan cukai 6%

Jika saya tinggal di kawasan bebas cukai, adakah saya masih dikenakan cukai?
• Pembelian pek permulaan dan tambah nilai prabayar mudahalih di kawasan bebas cukai seperti
Labuan, Langkawi dan Tioman adalah dikecualikan daripada cukai perkhidmatan 6%

bacaan penuh di hotlink

p/s: sapa-sapa nak topup harga sebelum cukai 6% ,pindah duduk kat negeri/kawasan bebas cukai .
tak pun kalau pergi ikut rombongan sekolah pergi Langkawi ke Labuan ke..borong kad topup banyak2 pastu jual balik dengan harga beserta sekali dengan tax.untung2.
=p

p/sII : page kami bantah cukai 6% untuk produk reload & simcard telah diwujudkan kat laman FB.pengenalan cukai perkhidmatan untuk reload dan simcard ni ada pro dan kontra nya tetapi ia lebih kepada menyusahkan rakyat je.tapi apa2 pun..keputusan telah dibuat walau dibantah macam mana sekalipun..reload atau senang cakap topup untuk telefon ni dah jadi salah satu keperluan untuk manusia dan bukan lagi sebagai barang untuk bermegah.
*waklu..teringat plak zaman2 belajar ekonomi form 6 dulu2 lagi2 untuk subjek mikroekonomi *




2 orang tengoh nopak caktingcakting :

  1. Lizz said...

    kahkakahkah!!! so, semua nak pergi langkawi ar camni.hahahaha. teruklah sebenarnya. semua nak ada cukai.

  2. pjah said...

    lizz:
    cukai 0h cukai..pengguna jugak yang terbeban.