Sunday, May 9, 2010

aku&pilihan yg ad

aku bru je pas skodeng2 kat gengblogger..siot byak gak information ak dapat..dalam byk2 yg aku skodeng,aku paling minat nk bentangkan kes(cewah,cam nak conference plak..ekekeke)
pasal choice nak pilih matrik or university.
aku dulu pom time zaman abis je form5 and then dapat result spm camtu jgk..maunye nek tingtong kepala aku memikirkan pilihan ..sume borang aku apply..matrik,maktab..dan seantero dengannya la..matrik ngan maktab ..dengan dukacitanya permintaan aku ditolak (wpon sume subject aku kredit ngan cemerlang cume xbyak A la..hu2..)
then aku dapat tawaran UiTM kat Dungun tp dalam mase yg same otak aku dingdong plak memikirkan antara nk pg f6 ke uitm..hohohoho.saat yg bengong bagi aku.parents aku cakap..keputusan sume atas pilihan aku.piki punye piki..
aku wat kputusan masuk f6 je..(huha..gilo tol..org cakap f6 is da killer level dalam kite punye sistem pendidikan ..tatau la ngape aku leh wat kputusan cam tu yaktu nk masuk f6 bukan pg uitm)
seriusly tim aku f6..aku men2..skolah tetap pg sekolah tp xblaja sngat..aku malas nk study dah..susah nak mampos..huhuhu..lg2 ak amek cos sciences..xtercapai tahap aku nak ngadap buku kimia yg sume berjumlah 3 biji.tebal mengalahkan sebuah kitab al quran..sengal dol..pastu cikgu bg tekanan je..slalu la nak banding2kan ngan budak f5.cikgu2 cam xpandang sangat bdk2 f6 coz majority bdk2 f6 adalah terdiri dari golongan yg xdapat masuk u..huhuhu
1 lg mentaliti org kite yg xbrape cukup akal kot cakap f6 for bdk2 yg xpandai..(perghhh..statement xleh blah)
cume cikgucikgi yg mengajar f6 je paham condition kitorang yg blaja bagai nak rak ni..
tim exam STPM..kuar je result..kwakwakwa..kantoi 2 subject..terus punah harapan nk masuk u..huhuhu..
tp Allah tu maha adil..Allah bg jugak pluang kat aku sambung blaja ag walaupon diploma bukan degree..diploma pom bukan cikai2..memang on demands la aku punyer sijil diploma ni..hehehehe..
(membanggekan diri sndiri plak..ekekeke)
2008 yakni pd bulan 7..aku mendaftarkan diri kat kolej nursing kat sbuah spital ni..alhamdulillah..memang rezeki aku sampai la loni..aku bergelar STUDENT NURSE..wheehuuu.mule2 memang a tak minat tp lame2..aku dah bleh trima suasana blaja kat sini.time posting ..huikh..penat nk mampus.dah mcm keje.blik dr wad..pe lg..berenang2 aku di atas katil..hehehehe..penat siot..tambah ag ngan tiap mgu ad je case yg nk kn present..xsignment xberkesudahan dan cuti la yang amat....toet (sikit)la aku cakap..p pe2 pom..aku syukur..

sekian aku present pasal aku & pilihan..so pd sesape yg kompius2 ag..pk leklok .kaji lu mane buruk,mane bek.paling penting minat and pe yg korng blaja tu bleh x diapplykan untuk kegunaan sndiri and ad tak peluang pekerjaan..the end.lalalala...........







3 orang tengoh nopak caktingcakting :

  1. Sir Marcello said...

    time aku dulu..aku cabut dari form 6 untuk amik diploma...bukan aku takut takda peluang..but dari segi environment skolah tue and kertas yg aku jumpa secara tak sengaja, aku blah tanpa toleh ke belakang..even suma aku dah bayar..yuran..asrama etc..

    now i'm happy what i've done...aku dah smp puncak yg dulu tgk susah sangat nak capai...

    so...buat pilihan sebaik mungkin~

  2. ainhamzah said...

    Dalam hidup ni sll kne buat pilihan... ^^
    sometimes btl sometimes x...
    we have to face the risk~

  3. pjah said...

    yup..btol tu..
    kekadang pilihan wat kite rase hidup ni colourful..
    wawawa..am i rite??