Monday, July 4, 2011

nama kucing korang apa?

korang ada kucing?

aku ada kucing
kucing korang ada nama tak?
kucing aku ada name

dari zaman aku kecik lagi umah aku memang penuh ngan bela-belaan kucing ni
walaupun xpernah la bela sampai bebelas2 ekor atleast ramai jugak la.
paling banyak pun dalam 5 ekor .

dah bela banyak2 kucing tu konferm la bebagai nama akan diberikan.
pe ingat orng je nak nama.kucing pon nak jugak.
tapi kekadang tu alih2 name yang same jugak bagi kat kucing tu.sbb seko dah mati pastu datang kucing baru..tu pasal la dapat nama yang sama.

meh aku listkan sikit sebanyak nama2 kucing

nama kucing yang agak kekampungan
abu
milah
joyah
paktam
semek
awang goneng
awang dodek
mekcomey
suding---->ni name kucing kawan aku

nama kucing english classic
jeremy
bella
john
benny
junior

nama kucing yang pelik
cokicombat
sawang
eddie cotomi
sepek
gedik
bulu

nama kucing berdasarkan nama binatang lain
tikus
cap ayam
kambing
singa

nama kucing berdasarkan corak/fizikal kucing
kelabu
tompok
mok@gemok
keding@kurus cekeding
ekor leklek

dah a..malas nak tulis..
kucing korang sukasuki korang la nak letak name ape pon kan..hehe

notakakijalan:
sayangilah kucing.kucing kekadang boleh buat kita happy.dengan telatah dia buat kita tersenyum dengan keletah mereka yang kadang2 agak meong.kadang2 kucing pon seakan faham perasaan kita.orang kate cakap ngan kucing..apa pekdahnya..
ahaks..orang yang tak bela kucing tak tahu perasaan bila ada kucing..best..tu la perasaan nya. cuma akan jadi hangin bila kucing tu buat perangai tak senonoh.time tu rase nak cepok je.dah cepok kucing tu..kecian plak..pastu kita sayang balik..ala2 cam pakwe makwe gadoh2 la..hehehe



7 orang tengoh nopak caktingcakting :

  1. genkconer said...

    genk da kucing,,tp xda nam spesifik..hehhe..tp bila hlg satu kucing ttp rasa kehilangan

  2. Lizz said...

    nama kucing aku biasanya ikut nama watak dalam drama yg aku ngah tengok.wakakaka!!! kalau indo nyer sinetron lagi aku suke. nama best2.

    Indah,Obby,Simon,Dora n macam2 lah.ekekekeke

  3. pjah said...

    genk: betol tu.bile dah ilang..kita akan rasa khilangannya..lagi2 kalo kucing tu yang paling kita sayang

    liza:hahaha..pengaruh citer indon betol la..kbnyakkannya nama indon pelik2..ada nama milo. name pendek mil..haha..

  4. ecalzz said...

    yezza.. glemer kejap suding! haha..

    jah, ade sekor kucing,kucing ni hidup zaman kita sekolah rendah till menengah. name dia ciko. sebab kaler dia koko(brown) lebih kurang suding la.

    and sekor lagi yang membuatkan aku sampai sekarang berhati hati bila nampak makhluk bernama kucing is citam.kucing ini kalernya hitam.(citam=kucing hitam) anak kucing actually. nano giler.. nakal pun ye, suka sakat org.

    alahai, kitorg ni sampai panjat kerusi kena kejar dengan dia, dah tu dia lompat lak atas kerusi, kitorg pe lagi, lompat atas meja la pulak! hahahah. penat bela citam ni. nikus kuat ngat.

    ada ke patut dia sembunyi celah pasu bunga dlm rumah, then orang lalu di sergahnya dia. mmg r lari, takut kena cakar kaki. :p

    sekian, berkongsi cerita kucing yang menyebabkan sy xberani sgt dgn kucing. hehe..

  5. pjah said...

    citam ..ciko..hensem giler name..haha
    part paling best bile kena cakar..kalo tak kena cakar ..memang xsah..dalm sakit2 kene cakar..best jugak..=p

  6. eURumiE_sYAfiah said...

    kucing aku mak aku boh nma mawi, erra, awie, teh..popular kan nma kcing aku...haha

  7. pjah said...

    pyah:hahaha..fuyoo..name artis tu..glemer la kucing ko..nak otograf leh..kikiki